Заслони да бъдат сложени по най-бърз начин на спирките на градския транспорт в Пловдив. Това е желанието на Община Пловдив. Представители на администрацията в петък ще се срещнат с фирмата концесионер, за да обсъдят как да бъдат подготвени спирките за предстоящата зима. Идеята е на големите спирки, като тези на Централна и Сточна гари, да има дори по два или повече заслона, за да има достатъчно място за многото чакащи пътници.

Общината пък е обявила процедура за 10 заслона, които ще бъдат сложени на места извън концесията, посочени от районните кметове. Става дума за спирки, обслужващи повече автобусни линии, където в момента няма заслон. Целта е да се осигури удобството на пътуващите и чакащите там с оглед на евентуалните снеговалежи през зимните месеци.

Администрацията е провела срещи с районните кметове, като е обсъждан и проблемът с вандалските набези над спирките. Много от съществуващите заслони са със спукани или разбити стени заради вандали, които поради незнайно какви причини рушат тези съоръжения. Кметът Тотев даде пример с „Цариградско шосе“, където личало как спирка след спирка са били разбивани.

Като част от ранната подготовка за зимата е предвидено и осветяването на критични кръстовища, като например това на „Източен” и „Богомил”, както и кръстовището на „България” с „Васил Априлов”. Ще се направи мониторинг на осветителните табла из града, за да се провери къде има проблеми и е нужна намеса.