Над 112 хиляди зрители са посетили различните събития в Колодрума в Пловдив от откриването на залата на 30-ти август 2015 година. Това съобщи директорът на Общинско предприятие „Многофункционалната спортна зала” Галина Китена. До края на 2016 година в Колодрума са проведени 27 различни събития. Към този момент за 2017 година има потвърдени нови 20 мероприятия. Очаква се до края на годината броят им да се увеличи. 

Освен броя на изявите, не без значение е тяхното разнообразие – залата домакинства както на спортни събития, така и на концерти, симфонични, оперни и балетни постановки, цирков спектакъл. Националният мащаб на събитията отдавна е надхвърлен. Освен български звезди като „Легендите“, Нешка Робева , Васко Василев, Васил Найденов, Мария Илиева, Йордан Камджалов, „Сигнал“ и др., залата е домакин на престижни международни състезания и концерти на чуждестранни изпълнители, сред които Крис Норман, „Юрая Хийп”, Ямато, „Дайър Стрейтс”, Лепа Брена, Сам Паганини, Анита Рашилишвили и др.

Сред многобройните спортните изяви, проведени в Колодрума, Китена посочи домакинството на 19-тото Световно първенство по таекуон-до, Финала на колоездачната обиколка на България, подобреният национален рекорд по колоездене на Мирослав Минчев на пистата на 200 м на летящ старт и 1 км от място, Престиж баскетболен мач на звездите, Европейското първенство по волейбол за младежи под 20 г., Демонстративен мач по снукър между Рони О'Съливан (петкратен световен шампион) и Марк Селби (№ 1 в света), Шампионска лига волейбол за жени, ММА вечер, Купата на България по баскетбол.

„Много важно и ценно за нас е и партньорството с Пловдивското колоездачно дружество „Цар Симеон“. Периодично в Колодрума се провеждат тренировки, национални шампионати по колоездене за различни възрастови групи. Само преди месец бяхме домакини на Балканската купа по колоездене, където отново бе подобрен рекорд – на 4000 м. индивидуално преследване от Радослав Константинов”, уточни Галина Китена. Тя допълва, че Колодрума е безценна придобивка за пловдивчани. А през 2019-та година сме готови да посрещнем мащабни продукции за домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата.

През септември зрителите могат да очакват мача на снукър легендите Рони О‘Съливан и Стивън Хендри, българските и македонски изпълнители от „Оne Love Tour ”, волейболните срещи за Купа „Пловдив“, Филип Киркоров със зрелищната си юбилейна продукция „Я“ и др.