Пловдив става по-красив, след като днес и утре ще има почистване и реновиране на крайречната алея на река Марица. От администрацията на район „Северен” съобщиха, че ще бъде осъществена кампания за облагородяването на участъка. Поводът е третата годишнина от обявяване на Пловдив за Европейска столица на културата 2019.

Почистването ще се проведе днес и утре, 2 и 3 септември, от 10.00 до 15.00 ч. То ще стане заедно с доброволци. Ще бъдат засадени билки и цветя, ще се боядисат пейките в района, както и детската площадка.

Събитията обаче продължават и следващата седмица. На същото място на 5 септември, вторник, но от 15 до 22 ч., ще бъдат организирани редица забавления. Планира се изработването на Вело Зелен Маршрут, под формата на градска вело карта; Събитие за цялото семейство на велосипеди – от всички посоки на града, към сборния пункт на реката, където ще се организира пикник на открито с игри. Всеки е добре дошъл с одеяло, настолни игри, федербал, домашна храна и напитки.  

След 21 ч. ще бъде прожектирано и кино на открито. Заедно с “Пловдив бяга” ще се пробяга и най-дългата пешеходна улица в Европа от 19.00 ч.

Кметът на Район “Северен” Ральо Ралев и организаторите на събитието от фондация “Пловдив 2019” призовават всички граждани да се включат в инициативата по облагородяване на района около река Марица на 2 и 3 септември, както и да участват в забавленията за малки и големи на 5 септември.

Вход за всички прояви е свободен, като основната локация е булевард “Марица” №53А.

Снимка: PlovdivTime.bg