Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо непълнолетен за опит за грабеж на 88-годишна жена. Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 15-годишен пловдивчанин за кражба от 88-годишна жена. Посегателството е извършено на 5 март 2017 година.

Тийнейджърът се движел в района на бул. „Източен“. По същото време до близкото кръстовище се намирала 88-годишна жена, която носела дамска чанта. В нея държала портмоне с 13 лева, лични документи и мобилен телефон. Обвиняемият забелязал възрастната жена и решил да я ограби. Той я издебнал в гръб, хванал чантата и започнал да я дърпа, за да я отнеме. Жената не пуснала чантата, поради което младежът я блъснал и съборил на земята.

Бабата паднала на лявата си страна върху лявата ръка, като стискала дръжките на чантата. Кражбата била видяна от свидетелка, която работела в близко шивашко ателие. Тя започнала да вика, че ще се обади в полицията, поради което обвиняемият побягнал по улицата.

Според извършената съдебно-медицинска експертиза е установено, че при падането на 88-годишната жена е било причинено счупване на лявата ръка, в областта на китката.

Тийнейджърът е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в Поправителен дом за непълнолетни.