Синоптиците ежедневно трябва да гадаят какво време ни очаква, но те не са магьосници и грешки определено стават. Шанс за буря във вторник и сряда ни накара да повдигнем веждите си, отказвайки да повярваме, че в този адски август можем да видим друго освен безмилостното слънце. Е, вторник и сряда минаха, буря в Пловдив през тези дни нямаше, а вместо това Нейно Величество Жегата стои непоклатимо на метеорологичния трон под тепетата.

В последния работен ден нещата също няма да се променят. Максималната температура в петък ще бъде 37 градуса, така че, да, познахте – пак ще се печем. В най-„хладните” части от денонощието термометрите ще показват 21 градуса.

Горещините остават и доста опасни. Оранжевият код за опасно време остава в сила и в петък. Той стана нещо обичайно през изминалата седмица и то в цялата страна. Максималните температури във всички области днес ще бъдат между 34 и 39 градуса. Знаете – пийте много течности и избягвайте разходките на слънце, доколкото можете.

И имайте едно наум за неделя. Както споменахме в началото, синоптиците не са магьосници, но кристалните им кълба са показали, че има нов шанс за дъжд. Този път – в последния ден от седмицата, така че не бързайте с плановете за плаж. Очаква се в първата половина от неделята в Пловдив да превали.  Пък дали ще ни се размине и този път, предстои да видим.

Картата за опасно време... отново без промяна: