Изсъхнало дърво тегне над главите на всички пловдивчани, минаващи по булевард „Руски”. За проблема сигнализира читател на TrafficNews.bg, който се тревожи, че един ден то може да се стовари върху някого. Дървото се намира до пешеходната алея, която се намира между двете платна на булеварда.

„От две години не се разлиства пролетта и има надлъжни пукнатини по целия ствол. Опасността за мен е очевидна”, коментира нашият читател и пита дали пък Общината не чака то да падне само. Той съобщи, че по булеварда е забелязвал и други дървета със сухи клони по дърветата.

Изсъхналото дърво се намира близо до кръстовището на „Руски” с улиците „Любен Каравелов” и „Драган Цанков”. Заради намиращите се там заведения, хотел, магазини и търговски център човекопотокът е голям и има риск от инцидент, ако дървото наистина е сухо и опасно.

Предадохме сигнала на кмета на район „Централен” Георги Стаменов. Той обясни, че още през пролетта служители на ОП „Градини и паркове” са направили оглед на растителността по „Руски” преди старта на ремонтните дейности. Все пак районният кмет заяви, че ще изпрати служители на екологията да проверят дали има изсъхнали дървета по булеварда. В случай, че бъде констатирано наличието на такива, следващата седмица ще бъдат взети мерки за премахването им.