Сметище затрупа кръстовище в Столипиново и блокира движението в квартала, сигнализира читател на TrafficNews.bg. По думите му боклуците се събрали там от няколко дни, тъй като от „Чистота” вдигнали ръце от квартала и не почиствали от началото на седмицата. Сметището се намира на кръстовището на улиците „Батак” и „Клисура” и е на метри от СУ „Найден Геров”.

Контейнери нямало и хората били „принудени” да хвърлят където им падне. Или по точно - „където видели празно място”. Хората са решени да си търсят правата, тъй като и те плащали данъци.

Не така стоят нещата обаче според директора на „Чистота” Иван Стоянов. Пред репортер на TrafficNews.bg той коментира, че в квартала се полагат изключителни грижи, които дори понякога са повече от тези в останалите квартали. Чисти се всеки ден, а ресурсът, който се отделя за Изгрев, е огромен, тъй като и отпадъкът е повече.  Оказа се, че на въпросното място има не един, а два контейнера, но явно хората предпочитат да хвърлят боклука на земята.

За жалост това не е единственото импровизирано сметище в квартала, а има още четири.  И те са до училище „Пенчо Славейков”, на кръстовищата между улиците „Крайна” и „Ландос”,  „Крайна” и „Шумен”, както и в самото начало на улица „Ландос”,

От фирмата плануват да изградят бетонови прегради около контейнерите, които да могат да обособят боклука на едно място. И така поне малко да се подобри картинката в квартала.