Започна поредната акция за облепяне на стари автомобили в Кършияка.Целта е да се постигне естетизиране и почистване на района, както и в много случаи се освобождават неправомерно заети паркоместа.

Съставени са 14 констативни протокола за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани по тротоарите, улиците, площадките, откритите обществени паркинги, зелените площи и други.

След облепяне на МПС-тата собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

От началото на годината на територията на район „Северен“ с предупредителен стикер са облепени 54 ИУМПС. В края на месец юли ще се проведе акция за репатриране на облепените автомобили, чиито собственици не са изпълнили предписанието за премахването им от общински терени или не са ги въвели в движение. 

Ето и къде се намират облепените автомобили в квартала:

- бул. "България" № № 40/46/50

- бул. „България“ № 115

- ул. "Милеви скали"

- ул. "Найден Попстоянов"

- ул. „полк. Бонев“

- ул. „Райна Княгиня“

- ул. „Арабаконак“

- ул. „Достоевски“

- ул. „Ален мак“