Алеята на книгите, разположена пред Пощата, част от литературния фестивал "Пловдив чете", функционира вече трети ден. Интересът на пловдивчани и гостите на европейската столица на културата към книжните носители изобщо не е слаб и дори през работните часове купувачи се нареждат, за да видят какви заглавия предлагат отделните издателства.

Някои от тях участват за първи път в алеята, а други са за поредна година. Представител на издателска къща „Бард” ни сподели, че все още е рано да се говори какъв ще е крайният резултат от продажбите, но също така ни успокои, че търсенето на литература не е намаляло в сравнение с минали години. 

От издателство „Дамян Яков”, което предлага детски книжки, ни обясниха, че най-често родителите идват с отрочетата си с готови списъци, най-вече с книги, които изучават в училище. Точно до тях „Сиела” набляга на българските автори.

Като цяло, повечето посетители се насочват към намалените книги. Има бройки, които се продават по 5 лева, че дори и по 2 лева, а отстъпките стигат до 50%.

Както в минали издания, освен книги се предлагат и играчки, пъзели и всякакви аксесоари, свързани с литературата. Остават още шест дни до края на фестивала, в които имате шанс да откриете своята любима книга.