Полицаи днес провеждат специализирана акция по контрол на пътя в Пловдив и на автомагистрала "Тракия". Операцията за безопасност на движението започва в 10 ч. и ще продължи до 12:00 ч. 

През това време ще се извършват широкообхватни проверки за спазване на ограниченията на скоростта, слагане на предпазен колан, употреба на алкохол и наркотични вещества, наличие на валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” и още.  

Новите патрулни автомобили, с които се сдобиха пътните полицаи в Пловдив, ще влязат в употреба.  При констатирани нарушения, с помощта на техническото оборудване в тях, на водачите ще бъдат издавани на място актове или фишове. Също така ще им се връчват предишни наказателни постановления и неплатени глоби.

В акцията освен служители на сектор “Пътна полиция" ще се включат и представители на криминална и икономическа полиция, които ще проверяват за нелегални емигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, крадени или безакцизни стоки, обявени за издирване лица и други престъпления.