След два месеца в район Южен ще се появи чисто нов паркинг. Багери вече са превзели калището срещу бензиностанция „Хаджията Груев” и изравняват терена. По план изграждането на новия паркинг ще отнеме 60 календарни дни и ще се изградят нови 63 паркоместа.

TrafficNews.bg писа за проблема в района преди месец, тогава получихме и думата на кмета на „Южен” Борислав Инчев, че паркинг ще има до месец. Така и стана. Асфалтирането на калния участък, който отдавна вече не е зелена площ, ще облекчи поне малко живеещите в района, но в никакъв случай не е трайно решение на проблема.

Когато пред една панелка има 20 паркоместа и 63 апартамента – място за  коли няма! А когато пред панелката изникне и нов комплекс, ситуацията вече става плачевна. Платените паркинги в района също са пълни, както и тротоарите, и зелените площи. Хората в квартала с нетърпение чакат новите 63 паркоместа и се надяват в бъдеще да бъде построен подземен или многоетажен паркинг, тъй като местата за паркиране остават същите, а броят на автомобилите продължава да расте…