110-годишен юбилей празнува днес Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване-Пловдив. След поредица инициативи от началото на годината, в деня на патрона си училището ще отбележи годишнината с концерт във Военния клуб и поднасяне на венци пред паметника на Христо Ботев. 

Също днес, директорът Константин Костадинов ще получи отличие от МОН. 34 от най-старите професионални гимназии в страната ще бъдат наградени от зам.-министър Таня Михайлова, предаде БНР. Другите пловдивски училища са Търговската гимназия, „Ана Май” и селскостопанската гимназия в Садово.

Гимназията по дървообработване може да се похвали с Първата ученическа кооперация „ПУМИК 2015“, която поставя началото на нов етап в подготовката и израстването на добри специалисти. Тя бе и първото училище в страната, което започна самостоятелно дуално обучение, без да е подкрепено по проекти и с редовен прием. Тази година пък се включва по проекта „ДОМИНО”, също за дуално образование.

Гимназията е редовен участник на Панаира на занаятите, организират от Регионалната занаятчийска камара, на който ученици и учители представят свои изделия и участват в конкурси.