Пловдив е арт град за 2016 година. Това сочи класацията на Дарик радио „Най-добрият град за живеене е България“. Призът бе връчен на заместник-кмета Георги Титюков от професор Димитър Цанев, ректор на Националната музикална академия. Категорично градът под тепетата печели за трети път в тази категория в надпревара с останалите 26 областни градове.

„Кой друг, ако не Пловдив, както по традиция, така и по презумция – град одухотворен, град неравен, град пластичен, със заряд, дал изключителни творци, с изключителен принос в изкуството, град с атмосфера и Стар град. Град, в който, когато човек попадне, получава висока степен на одухотвореност,“ заяви професор Цанев и определи наградата като напълно заслужена.

„Това е изключително важна за нас наградата, още повече че в момента тече подготовка по Пловдив - Европейска столица на културата 2019г.“, каза Георги Титюков при получаването на приза.

Според специалното жури най-добрият град за живеене за 2016 година е Стара Загора, тъй като отговаря най-много наочакванията на съвременния човек за града, в който работи и живее.