Одисеята с ремонта на булевард "6 септември" сякаш все още не е близо до финал. Работници и машини действат както в участъка от Моста на Адата до кръстовището с улица "Владая", така и метри по-надолу - в източния край на булеварда до кръстовището с Цариградско шосе.

Някаква светлина в тунела с продължаващия месеци наред ремонт обаче има - най-накрая започна асфалтирането на южното платно в първия участък, този от моста до "Владая". Валяк растилаше асфалта още в понеделник, видя репортер на TrafficNews.bg. Възможно е асфалтирането да приключи до края на тази седмица, но колко още ще отнеме работата по прилежащата инфраструктура и кога ще бъде отворено за движение южното платно не е ясно.

Този прословут около 200-метров участък стана причина за множество драми. Ремонтът му започна от северното платно, което се превърна в огромен проблем за магазините и сервизите там, които изведнъж бяха откъснати от своите клиенти. Стигна се дори до фалити, а други собственици плашеха, че ще преместят бизнеса си.

След асфалтирането на северното платно работата се прехвърли върху южното. И докато за търговците проблемът бе донякъде решен, то за шофьорите си остана - страхотни задръствания и бавно придвижване в участъка.