Младежи от Български Черевен кръст – Пловдив ще събират средства по време на  Цветница и Разпети Петък. Доброволците ще бъдат пред православните храмове на Пловдив, Сопот,  Карлово, Асеновград и Първомай. Кампанията е традиционна за пловдивската младежка организация и за пореден път различни поколения пловдивчани /деца и млади хора, родители и възрастни хора/, чрез чувството си на съпричастност ще декларират подкрепата си  към Българския Младежки Червен кръст за реализиране на дейности и инициативи в помощ на деца и млади хора на територията на областта.

Фондонабирателната кампания ще се осъществи в тринадесет православни храма в  Пловдив, два в Карлово, два в Сопот и осем в Асеновград.

Набраните средства ще използваме за подпомагане на деца в нужда, както и талантливи млади хора, за тяхното обучаване в хуманитарни ценности, милосърдие и толерантност.

Тази година мотото на кампанията е свързано с честването на 140 години от създаването на БЧК – “Добротата е безценна”.

Част от кампанията е и традиционното боядисване на червени яйца с деца, което се провежда на Велики Четвъртък в двора на Пловдивска Света Митрополия.

Ето и програмата на БЧК за празниците

21.04.2019 г. и 26.04.2019 г. – Фондонабирателна кампания с касички от 10 до 17 часа в православните храмове в гр. Пловдив, Асеновград, Сопот и Карлово.

25.04.2019 г.  – 11:00 часа боядисване на червени яйця с деца, което се провежда на Велики Четвъртък в двора на Пловдивска Света Митрополия.