"Аз обичам Митко! Обичам го и съвсем съзнателно избрах да продължа живота си до него. Трудно е, но заедно можем да понесем всички изпитания. Има Ви и Вас, приятели"

Това ни написа Атанаска Спиртова, която вече от 10 години се бори заедно с любимия си Димитър Йорданов в битка с тежка болест.

Митко страда от Прогресивна мускулна дистрофия, заболяване, което се изразява със слабост в мускулите, при него са засегнати и четирите крайника и той не може да ходи. 

За да може състоянието му да се подобри са необходими средства, с които семейство не разполага.

За тази цел младата жена организира благотворителен Великденски базар в помощ на Митко в Пловдив. Тази година събитието ще се проведе на 20 и 21 април от 10 до 18 часа  в централната част на града - до детската въртележка до фонтана пред общината.

Ето и какво написа Атанаска в желанието си да помогне на своя любим:

"Аз Вярвам! Аз обичам! Вярвам в Доброто, а Вие сте причината тази вяра да не угасва. Благодаря Ви, че сте до Митко и неговата борба за един малко по-лек живот. Аз обичам Митко! Обичам го със сърце, със мисъл... Обичам го заради самия него, и въпреки всичко! Обичам го и съвсем съзнателно избрах да продължа живота си до него. Трудно е, но заедно можем да понесем всички изпитания. Има Ви и Вас, приятели. Има ги добрите хора, които отново застават до Митко.  

Точно Вие сте тези, които дарихте невероятни красоти, за да мога днес да кажа: ЗАПОВЯДАЙТЕ на Великденския благотворителен базар в помощ на Митко - на 20 и 21 април в централната част на гр. Пловдив /до фонтана пред община Пловдив, до детската въртележка/ Той ще е красив, с ярки багри, с усмивки! Защото всички вещи са изработени с много надежда, вяра и мисъл за доброто. Средствата събрани от този базар ще бъдат използвани за продължаването на СКЕНАР терапията и рехабилитацията, която провеждаме към момента, както и за закупуването на помощни средства, които да улеснят ежедневието на Митко. До Митко съм вече десет години.

Ще бъда до него и след двадесет, и след тридесет... ще бъда с него цял един живот. Няма да крия, че не трудностите, а болката която той изпитва, онази не физическа, а душевна болка ме кара да страдам. Няма да Ви моля да се поставите на неговото място дори за минута, аз искам ТОЙ да се почувства, като всички Вас, като всички нас. Да бъде с една идея по-добре за нас е щастие, повярвайте.

От здравето по-ценно няма! От вярата по-силно няма. Аз вярвам!“

Това е и сметката на Митко:

БАНКА ДСК ВАРНА
КЛОН ГАЛАТЕЯ
IBAN: BG67STSA93000019914148 
BIC:STSABGSF
Титуляр: Димитър Йорданов Йорданов
E-mail за PayPal: help_mitko@abv.bg