Министърът на образованието Красимир Вълчев и експерти от МОН идват днес в Пловдив и ще посетят ЕГ “Иван Вазов”. Поводът е официалното откриване на облачна платформа Google G suite за образованието, в която всеки ученик и учител разполага с електронен профил в домейна на организацията. Внедряването на облачна платформа е подпомогнато от проекта “Училище в облака” на Община Пловдив, в партньорство с Център за творческо обучение. 

Проектът е част от цялостния стремеж на училището да се превърне в успешен модел на образователна трансформация и ЕГ “Иван Вазов” да бъде училище в облака.

Събитието е кулминация на двегодишни усилия, в резултат на които 23-ма учители бяха сертифицирани по международни програми за внедряване на образователни технологии. Защото без учители технологичните устройства не могат да осигурят на учениците днес подготовка за тяхното утре.

Руската гимназия в облака! За първи път цяла паралелка от Пловдив ще учи с ChromebookОблачните устройства за образованието навлизат и в българските училища