Махнаха обособени лични стопанства в парк "Лаута" и ги засадиха с дървета. Теренът е близо 80 декара и се сдоби с нови 150 дръвчета, сред които 100 чинара, 30 борчета и ели и 20 еводии.

„След много разговори с жителите от съседните блокове успяхме да ги убедим и с тяхно съгласие да премахнем обособените на общинска земя лични стопанства. С паважна пешеходна алея свързахме зоните А10 и А12. В края на ноември от двете й страни засадихме 200 декоративни дръвчета от вида червенолистна слива. Предстои да направим детска площадка, така че да стане още по-привлекателно.  Радвам се, че в нашите мандати успяваме да развиваме парка, който все повече се утвърждава като любимо място на всички пловдивчани“, каза кметът на район Тракия Костадин Димитров.     

До 5 години новите дръвчета вече ще правят сянка. За доброто им развитие допринасят изградените поливни системи и постоянните грижи. По думите му през последните няколко години в „Тракия“ са засадени над 5000 фиданки, като напоследък всички дръвчета са собствено производство на „Градини и паркове“.