Движението по магистрала „Тракия” в участъка край Пловдив е затруднено, сигнализира читателка на TrafficNews.bg. Образуват се задръствания.

„Пътната настилка е изключително хлъзгава и изобщо не е почистено. Автомобилите се движат съвсем бавно”, разказва шофьорката.

Видимостта на магистралата е значително намалена. 

"Извършва се контрол относно извършване на снегопочистването в най-невралгичните и натоварени точки от пътна мрежа", съобщава Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР-Пазарджик.

Към този момент няма въведени ограничения по магистралата, но въпреки това всички шофьори трябва да движат с повишено внимание. Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя Велинград – Якоруда поради снегопочистване. Движението на превозни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета е ограничено по път III-842 Юндола – Белово. Обходен маршрут: Белово - Варвара - Велинград - Юндола.

Ограничено е и движението на всички автомобили в посока София на АМ "Люлин" поради снегопочистване. Шофьорите на леки автомобили да използват обходен маршрут по път Владая - София. В посока Перник на АМ "Люлин" е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона, трафикът на автомобили до 12 тона е без ограничение. Товарните автомобили е необходимо да изчакват на място.