С купища боклуци пред блока си осъмват редовно жителите на малкия гигант в Кършияка. Хората си хвърлят отпадъците покрай оградата на текстилния техникум, тъй като от няколко месеца липсват контейнерите за смет. Често бездомни кучета ровят чувалите с боклуци и хранителни остатъци, след което настава невъобразима миризма, коментират живущите в огромния блок.

Обърнахме се към Чистота, но оттам ни казаха, че контейнерите са на ремонт и щом бъдат ремонтирани, отново ще ги сложат. Те обаче липсват още от април месец. За два месеца толкова ли не можаха да ги ремонтират?!, недоумяват глажданите. Имахме и контейнер лодка, но ни го взеха, защото не се използвал по предназначението му за строителни отпадъци, допълват те.

Подобно е положението пред детска градина "Лилия" в Столипиново, където боклуците са струпани до самата ограда. Всеки ден децата ни минават оттук и дишат този въздух, възмущава се наш читател. Според него преди на това място е имало контейнери за смет, но сега такива липсват.

Предадохме сигнала на директора на "Чистота" Иван Стоянов. Той обясни, че до Текстила е имало гондола за строителни отпадъци, а не за битови такива. Той все пак разпореди проверка на двата случая.