„Искам да изкажа благодарност на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, на Регионалната занаятчийска камара, на Фермерския пазар. Специални благодарности на МЕТРО, които са едни от спонсорите. Надяваме се да продължим да си партнираме.”  С тези думи кметът  Иван Тотев откри третото издание на един от най-атрактивните фестивали под тепетата – „Вкусът на Пловдив”. Той отбеляза, че за времето, откакто се организира, кулинарният форум се е превърнал в едно от най-посещаваните събития в града. 

„Този интерес на публиката ни задължи морално да продължим да подкрепяме ентусиастите, които с желанието и работата си организират „Вкусът на Пловдив”. Те правят така, че традиционната хранителна култура да се докосне до пловдивчани и гостите на града”, добави градоначалникът. 

Още в първите часове на фестивала посетителите успяха да се насладят на любопитни интерпретации на традиционни ястия като качамак и боб, но приготвени със съвременните техники и поднесени с модерна визия. 

2019-а е една интересна година за Пловдив и за МЕТРО-България едновременно.  Пловдив е културна столица на Европа, а МЕТРО чества своята 20-годишнина. Първият ни магазин бе открит преди 20 години точно тук – в Пловдив.  Затова ние решихме да съчетаем Културната столица на Европа с едно – надавям се, добро представяне и подкрепа на този интересен фестивал „Вкусът на Пловдив”. Както знаете МЕТРО-България и МЕТРО-Пловдив работим основно за нашите клиенти от хотелския и ресторантьорския бизнес. Хотелите и ресторантите са много важни за успеха на Европейската столица на културата, затова ние сме тук – да ги подкрепим с храна и други възможности, за да се случи едно хубаво събитие, което започва днес, каза Людмил Каравасилев,  мениджър корпоративни комуникации в МЕТРО. 

От днес до 26 май Малката главна на Пловдив се превръща в кулинарна зона с множество изкушения, приготвени от едни от най-добрите шеф готвачи под тепетата. Посетителите ще могат да се насладят на творенията им и да видят детайли от приготвянето им  всеки ден от 11 до 18 часа. 

Какви послания отправя фестивалът, обобщи готвачът Иван Звездев, който приготви вкусен курбан за публиката по време на откриването: „Вкусът на Пловдив” е част от събитията, организирани от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Целта е една – чрез богатото историческо и културно минало на Пловдив, чрез местните ястия, да добавим още една важна част от картинката от събития в града. В днешно време кулинарията е мерило за културата на един народ и на един Пловдив също”.