Красива дъга се появи в небето над Пловдив! Вълнуващото многоцветно явление, което е доста рядко, зарадва пловдивчани след поредицата от дъждовни дни и силни бури.  Синоптиците обаче имат добра новина –  през новата седмица времето ще е предимно слънчево и не се очакват дъждове под тепетата.

Слънчево време започва още от понеделник. Над цялата страна ще има незначителна до променлива облачност. Минималните температури ще са между 10 и 14 градуса, а максималните между 19 и 27. Във вторник времето ще остане без промяна. Само в Бургас се очакват валежи, придружени с гръмотевици.

В сряда облачността съвсем ще намалее и ще бъде слънчево. Температурите ще се повишат с около градус. Най-топло ще бъде в Хасково, където се очаква температура от 29 градуса. В четвъртък времето ще остане без промяна с максимални температури между 22 и 28 градуса. Валежи не се очакват. В петък над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, но валежи не се очакват. Температурите ще се повишат и на места ще достигнат до 29-30 градуса. В събота и неделя в Западна и Централна България се очакват слаби превалявания. Температурите остават без промяна.