Променилива облачност очаква днес пловдивчани. Синоптиците прогнозират, че валежите ще спрат и през по-голямата част от деня ще е слънчево. Днес живакът ще се покачи до 10 градуса, като се очаква през следващите няколко дни температурата да се повишава.

Над страната също ще има променлива облачност, след обяд често значителна, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 5 и 10°. Това съобщи за Агенция "Фокус" Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-10°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна, но ще се задържи без съществени валежи. Ще духа силен, по билата временно и бурен северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°. Aтмосферното налягане е близко до средното за ноември - ще се повишива.