Цялата фасада и изнесените архитектурни елементи  на галерията на "Гладстон" ще бъдат изцяло промнени в проекта, това обяви кметът Иван Тотев. Той обясни, че сегашният проект има прекалено отрицателни становища както от страна на експертните съвети към общината, така и на архитектите от КАБ. В това число влиза т.нар. арка, която бе изнесена по-напред от сега съществуващите габарите както и остъкленията, в които трябва да има магизини и офиси.

"Извинявам се на Снежана Фурнаджиева, нямах възможност да й се обядя лично да й съобщя промените, но вярвам, че това се прави за добро", каза кметът. Той допълни, че по никакъв начин няма да се пипа проекта в изложбените зали, тъй като те са направени съобразно исканията на пловдивските художници като в тях са засегнати определена осветеност, влажност и други елементи, с които самите художници са по- наясно. Това означава, че галерията ще остане в габаритите, в които е в момента и няма да бъде по- изнесена към ул. "Гладстон".

Снежана Фурнаджиева също присъстваше на брифинга и разбра за намеренията на кмета. Тя обаче категорично заяви, че нищо няма да се пипа по проекта и той ще остане в същия вид, включително и фасадата. Според нея всичко около проекта е изпипано и той се е харесал на голяма част от пловдивската общественост. Не е ясно обаче на каква база почиват тези нейни твърдения, тъй като критиката към проекта действително бе унищожителна. 

Жестока критика към новата Художествена галерия: Бензиностанция “Лукойл“ среща ТехномаркетРедно ли е една строителна фирма да определя визията на града?

Очаква се да няма да има забавяне на изпълнението на проекта, а промените да бъдат направени в движение.