Два концерта озвучиха днес  центъра на Пловдив и зарадваха пловдивчани и гостите на града. Първи на сцената пред Общината се качи самодейният Гайдарски състав „Родопчани" към пловдивското Народно читалище "Гого Мавров-1930 г." заедно с певиците от женската вокална група за автентичен фолклор „Родопски звуци". Всички те пренесоха духа на Родопа планина в центъра на Пловдив.

Днес по обед съставите към Народно читалище „Гого Мавров – 1930" Пловдив отново изнесоха впечатляваща двучасова фолклорна програма, а публиката заедно с чуждестранните туристи, които се бяха отзовали по същото време на мястото, привлечени от невероятния звук на каба гайдите, извиваха дълги хора покрай сцената.

Младите гайдари от Гайдарски състав „Родопчани" с ръководител Веселин Козарев посещават единствената школа по каба гайда в Пловдив.  Влечение към магията на родопската каба гайда проявяват не само възрастни, но и все повече деца и юноши, които са обособени в детско-юношески колектив. Към момента броят на гайдарите и обучаващите се е над 40 души. В репертоара му влизат автентични песни, мелодии и хора̀, които са наследство от старите родопски гайдаджии, певци и певици, с които днес те плениха пловдивската публика и гостите на града, избран за Европейска столица на културата през 2019 година.

В 16 часа на сцената започна концертът на прочутия пловдивски китарист и джазмен Огнян Видев.

Огнян Видев, професионалният музикант с над 40 години стаж е обиколил земното кълбо, свирил е с най-добрите не само в България, а и в света джазмени. Най-активният му период обаче се свързва с участието му в култовата формация „Бели, зелени, червени" от Пловдив. С елитната формация на Весо Червения „Бели, Зелени, Червени" (по трикольора) участва ключово в многобройни концерти в България и чужбина. Изявява се и като концертиращ артист соло и самостоятелно.