Слънчев и топъл ден очаква днес пловдивчани! Градусите ще се покачат до 20, като добрата новина е, че и вятърът спира. Времето ще е подходящо за разходки. В страната също ще е предимно слънчево, след обяд над западните райони с висока облачност. Ще се появи слаб вятър от юг-югоизток, с който температурите ще се повишават и максималните ще са между 15 и 20 градуса, сочи прогнозата на НИМХ - БАН.
 
По Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове ще духа до умерен северозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от юг-югоизток и ще отслабне, предаде Дарик. Максималните температури ще са 10 -14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.
 
Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите в Западна България ще се появи висока облачност. Ще духа умерен, преди обяд по високите части временно силен вятър със западна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

В сряда ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат между 18 и 23 градуса, по-ниски по Черноморието - между 10-15 градуса.

В четвъртък ще се задържи топло, но над Западна България ще се появи и средна облачност, а след пладне ще се развие и купеста и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.

В петък ще започнат валежи на доста места у нас, главно – в северната половина на страната. В събота ще вали в Западна България. Живакът в термометрите ще падне до 13-14 градуса.

В нощта на събота срещу неделя ще има слаби валежи, отново в западните райони на страната. В неделя и понеделник топлата пролет отново ще се завърне и ще остане през цялата следваща седмица.