Протест пред МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив не е имало, заяви кметът на града Иван Тотев. Той обясни, че се е чул със зам.-кмета Розалин Петков във връзка с проблема. Станало ясно, че пред болницата се събрали едва десетина души. Те не били разбрали, че заплатите на всички служители са преведени още в петък.

Припомняме, че за тази сутрин беше насрочен протест на работещите в лечебното заведение заради неизплатени заплати и неяснотата около бъдещето на болницата.

"Община Пловдив изпълни своя ангажимент, като 2 милиона лева бяха преведени на "Свети Мина". Част от тях обаче бяха отишли при някой кредитор преди болницата да ги усвои", обясни градоначалникът. "Така беше създадено неудобство, но Община Пловдив няма вина", заяви Тотев.

В петък пари са били преведени на всички служители.

"Нещата трябва да вървят максимано бързо към сливане, според мен", заяви кметът във връзка с притесненията на служителите на МБАЛ "Св. Мина" от съкращения, ако се стигне до сливане с МБАЛ "Св. Пантелеймон". "Ако не се слеят двете болници, тогава ще има протести за това, че не се получават заплати", посочи опасенията си той.