Да учиш английски език в естествена среда, докато играеш футбол и се забавляваш, е хитът в  летните ваканции за ученици през последните години. Това е естествен и забавен начин детето да бъде мотивирано да учи през лятото, коментират консултантите на „Интеграл“, издателят на най-големия каталог за езикови ваканции в чужбина за българи.  

Този тип пътуване вече далеч не е екзотика - всяка година над 1000 ученици от 8 до 18 г. "развързват езика" във Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания, Швейцария, Португалия. Един от малкото начини те да не прекарат свободното си време в занимания със смартфона и таблета - сред основните равносметки на доволните им родители.

Англия остава предпочитана дестинация не само заради перфектното обучение по английски в страната на Шекспир, но и заради разнообразните допълнителни възможности в зависимост от възрастта и интересите на детето.

Футбол с топ футболни отбори са сред хитовите предложения

в тазгодишния каталог.  Заниманията по английски се водят от елитни британски преподаватели, а в свободното време „говоренето“ на езика се прехвърля на футболното игрище с треньорите на детските школи на известните отбори. За да привлекат вниманието на децата към езиковото обучение, десетки езикови центрове работят съвместно с треньорските екипи на култови европейски тимове, като сред предложенията са и ваканции с треньори на Ливърпул, Манчестър Сити, Реал Мадрид, Валенсия, Ювентус. Така например езиковите центрове в Queenswood и Downe House, които тази година предоставят и отстъпка до 650 британски лири според продължителността на курса, работят с Арсенал. Междувременно Caterham School съчетават уроците с възможност за тренировки с треньори от школата на Челси и 10% отстъпка при записване до 10 юни.

Пътуването в група – добра възможност и за по-малките.

В последните години в Пловдив и региона се повишава интересът към пътуването в група, казват от „Интеграл”. То е предпочитано заради ред предимства като присъствието на ръководител от България за целия престой, което гарантира  спокойствието на семействата, чиито деца пътуват за първи път или са по-малки. Тази година езикови центрове в Единбург, Кеймбридж и Лондон предоставят разнообразни групови ваканции за българи с отстъпка от 100 бр. лири, а центрове в Берлин предоставят разнообразни предложения за обучение по немски и английски с отстъпка от 70 евро.

Вторият западен език отдавна не е  рядкост

Летните дни са подходящо време да се напредне в овладяването и на втори западен език, за което през учебната година няма време, коментират още консултантите на „Интеграл“. Тази година сред хитовите предложения са езикова ваканция на френската Ривиера с отстъпка от 100 евро в цената и в Белгия с 200 евро отстъпка на седмица за изучаване на  френски, немски, холандски или английски.

Изключителни условия за българските ученици

Дългогодишното партньорство на „Интеграл“ с езикови центрове от цял свят позволява всяка година да се предлагат курсове с особено атрактивни отстъпки. Така например пълен пакет за две седмици с настаняване в семейство в Англия от 1150 лири или в Малта – срещу 1205 евро, са част от примамливите предложения.  Езикова ваканция във Франция от 1185 евро, в Германия - 1390 евро, Италия - 1650 евро и Испания - 1170 евро са само част от възможностите за лято 2019.

Английски в Португалия в курорта Алгарве за 1900 евро с по-интензивен курс и настаняване в хотелски комплекс с частен плаж е сред любителите на летните морски преживявания. Въпреки по-високите цени, Швейцария също е предпочитана дестинация за български деца, които могат да летуват и да се обучават на цени между 3000 и 4800 швейцарски франка за двуседмичен престой. 

Допълнителна промоция „Приятели“

Част от вълнуващото преживяване за доста деца е да отидат на ваканция в чужбина с приятели. За тях е специалната промоция „приятели“, която носи допълнително поевтиняване 5% от цената при записване на 3 деца в един лагер за един и същи период. 3% отстъпка ползват семействата с повече от 1 пътуващо дете.

За мама и татко

Специално внимание е отделено на курсовете за възрастни. Курсовете за възрастни заемат своето специално място. Тази година те ще могат да избират сред интересни предложения като италиански и вино в Рим, испански със салса и фламенко, специализирани занимания по арабски, японски, китайски, португалски и много други езици в специализирания езиков център в Хайдълберг. С 20% отстъпка се предлагат и езикови ваканции за възрастни в Стафорд Хаус - Кентърбъри и Стафорд Хаус - Лондон при индивидуално пътуване.

Пълният каталог за езикови ваканции лято 2019 може да видите на адрес: www.integral.bg/sp/, а за безплатни персонални консултации и избор на най-подходящия езиков център - тел.: 032/62 47 75, e-mail: plovdiv@integral.bg