Екстремно байк шоу и демонстрации с коне тежковози ще има за първи път в Пловдив. Те ще се проведат повреме на изложбата „Природа, Лов, Риболов“ в Панаира, която ще се състои  от 27 до 31 март 2019. Атракциите  са част от съпътстващата програма,  включваща  над 10  събития.

Уникалното байк шоу съчетава свободен стил и траял – преодоляване на препятствия с изключително висока степен на трудност. На мобилен скейт парк своите умения ще демонстрират най-добрите каскадьори с велосипеди  на Балтика от клуб „Грийнтрайълс“ в Рига, Латвия. Те правят  екстремния байк  достъпен за широката публика. Сега и хилядите почитатели на този спорт в България ще имат възможността да се насладят на виртуозни изпълнения, заредени с много адреналин. Клубът ще представи в Пловдив най-мащабната си програма, с която прави зрелищни турнета вече над 7 години.

Другата новост е теглене на трупи с коне от най-силните породи - български и арденски тежковоз. Те се използват за прибиране на дървен материал от  труднодостъпни терени. Българският вид се отличава с масивно телосложение и голяма работоспособност, обясниха от Сдружението за коневъдство и конен спорт ДВАЛ. От известна ферма в Пещера идват арденските тежковози. Те са бързи и не отстъпват по мощ на малък трактор, казват експерти. Демонстрациите може да се видят всеки ден.

В Панаира ще бъдат видени  хоби оборудване, много иновации и атракции. Участниците ще покажат  в палата 3 изделия за лов, риболов, екстремни спортове и туризъм: оръжия, муниции,  принадлежности, облекло, обувки,  аксесоари,  лодки, оптически и навигационни уреди,  други продукти и услуги за  свободното време, ловни трофеи и старинни пушки. Изложителите представят също интересни туристически дестинации и модерни тенденции в зелената икономика.