Днес продължава делото срещу бившия управител на Комплесния онкологичен център в Пловдив Красимир Вальов в Окръжния съд в града на тепетата. Той е обвинен за безстопанственост в особено големи размери.

Припомняме, че срещу Красимир  Вальов е повдигнато обвинение в това, че на 31 август 2016 г., като управител на КОЦ - Пловдив, не е положил достатъчно грижи за възложената му работа, като без да проведе пазарни консултации, без да потърси съвети от независими експерти или органи или от участници на пазара за цените на томографите, е открил обществена поръчка с предмет: „Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на 32-срезов компютърен томограф за нуждите на „КОЦ – Пловдив ЕООД“ с прогнозна стойност 950 000 лева без ДДС.

Поръчката завършила със сключването на договор, въз основа на който бил доставен томографа, струващ 898 000 лева без ДДС. договът е сключен не с производителя на апарата- "Сименс", а с фирмата "Меркурий Комерсиал". Според прокуратурата щетите, които е претърпяло Онкото са на стойност 405 000 лева без ДДС. Това е разликата между пазарната цена на томографа и стойността на договора. Обвинението е по чл. 219 ал. 4 като предвиденото наказание е до 5 години лишаване от свобода. 

Шефът на Онкото д-р Красимир Вальов подаде оставка! Сълзи в залата на Общинския съвет СНИМКИ+ВИДЕОТотев: Превърнахме политиката в медийна политика - уволняваме чрез медиите