Сладоледът е съпътствал човечеството в продължение на хиляди години. Първият сладолед се е появил в Китай преди 5000 години.  Китайците научили арабските търговци да смесват плодови сиропи със сняг, а арабите разпространили рецептата сред венецианците, а по-късно и сред римляните. 

Европа научила на замразения десерт през 13 век от пътешественика Марко Поло, който донесъл от Китай в Италия рецепти на плодов сладолед. След тази кратка история, е време да ви разкрием къде е най-вкусният сладолед в Пловдив – MEMO Sweet House.

Жителите и гостите на града под тепетата вече имат място, където могат да се насладят на уникалният вкус на сладкото изкушение, приготвено само от натурални продукти. Вкусният десерт се приготвя на място, а богатият асортимент ще задоволи всички вкусове и капризи.

Джелатерията се намира в сърцето на Пловдив, на Главната, до община Пловдив.  Тя е истински посланик на джелато културата в България с качествените си и винаги пресни суровини и със специалното си отношение към всеки детайл.

Рецептата тук не е тайна – прясно мляко и пресни плодове, а всяка доза се прави с много любов. Собственикът на MEMO Sweet House е заложил на италиански продукти, 100%-това лешникова паста, пресни плодове и ядки, разнообразен топинг,  0 консерванти, а двете думи строго забранени в кухнята са палмово масло и олио.

Разнообразие­то от вкусове и нестандартните комбинации тук надминават и най-смелите ни очаквания . Опитвайки веднъж от сладоледа в Сладката къща на Мемо, безспорно ще се върнете за още. Сладките изкушения са подходящи за всяко време на годината и ще задоволят желанията, както на хора търсещи здравословното хранене, така и на тези, желаещи да се насладят на сладоледеният десерт като лакомство.

Няма да се задоволим само с толкова. Любителите на сладостта могат да се чувстват като в рая, опитвайки течния шоколад, направен ръчно в сладкарницата. От натурален до фин течен, със натурално какао, лешници и шамфъстък, изкушава клиентите.  Торти, кремове и разнообразни турски лакомства радват най-претенциозните ценители на десертите.

Семейно и здравословно, MEMO Sweet House е мястото, в което всички изкушения са приготвени от изцяло натурални съставки. Джелатерията е на два етажа – на първият, гордо позиращи във витрините са изложени разнообразните видове сладолед. Приятно декорирани с много стил и любов пък на втория етаж са разположени масички в типично италиански стил.

MEMO Sweet House  не е просто място за ледени изкушения. В новата джелатерия ще  намерите спокойствие, обслужване на ниво и да  задоволите изтънчения си вкус.

*рекламна публикация