Днес започва същинската част на делото за бутането на тютюнев склад на ул. „Одрин“. Призовани са над 30 свидетели, които ще застанат пред магистратите в Пловдивския окръжен съд и делото ще продължи през следващите два дни. 

Подсъдими са Георги Бранеков и Александър Николич от ръководството на фирмата, стопанисваща емблематичната сграда на „Ориент табако“, бутната частично преди близо две години.

При старта на делото прокуратурата поиска то да бъде гледано по съкратената процедура /без разпит на свидетели/, но Браников и Николич настояха всички свидетели да бъдат разпитани. Двамата са обвинени за разрушаването на паметника на културата и безстопанственост. 

Георги Бранеков и Александър Николич имат обвинения за събарянето на тютюневия склад на ул. "Одрин" 8, като за целта са използвали преправен документ - Удостоверение, издадено от Министерството на културата, Национален институт за недвижимо културно наследство, като преправката е била, че  сградата на ул. „Одрин“№8 не притежава статут на единична недвижима културна ценност по Закона за културното наследство и че е „извън охранителната зона“ на архитектурно-строителна недвижима ценност „Тютюнев склад“.