„Понякога забравям, че живея в центъра на Пловдив, чудя се и защо изобщо плащам данъци... за какво са ни тези винетки и защо да инвестираме в скъпи коли. По-добре да се движим с каруци, все пак такива са ни пътищата, че е по-добре с коне, а не с автомобили”. Това ни написа пловдивчанка, която е подавала множество жалби за вида на улицата си.

Промяна все пак има, но не към хубаво, а към все по-лошо. Дупка до дупка… така изглежда улица „Оборище” в центъра на Пловдив. Участъкът е в непосредствена близост до Пешеходния мост и от там ежедневно минават стотици туристи, но вместо да се наслаждават на града, те пропадат в дупките. Това се случва и с автомобилите на жителите на района. В резултат - множество щети: спукани гуми, изкривен джанти и повреда по окачването. Дупката не е една и две, а са няколко, и то по цялото продължение на улицата.

Все пак надежда има. Улицата е в плана на район „Северен” за пълно преасфалтиране, което ще се реализира в близките месеци. В момента тече обществена поръчка за избор на изпълнител за текущи ремонти в района на стойност 1,5 млн. лева.

Вижте повече ТУК