Изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги” проф. д-р Карен Джамбазов получи международно признание в областта на медицината. Водещият български ринолог бопит на проф. Джамбазов. Форумът, който е едно от най-престижните събития в областта на оториноларингологията в Европа, се проведе в Берлин. На него присъстваха над 500 представители от повече от 45 държави от целия свят. А България бе един от фокусите на конгреса.

Проф. Джамбазов и негови колеги от страната бяха сред лекторите в 13-и Интернационален форум, посветен на Българското национално сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия. В панел „Онкология“ на форума проф. д-р Карен Джамбазов изнесе презентация на тема „Предизвикателства при ендоскопското ендоназално  лечение на тумори на околоносни кухини“, със съавтор д-р Александрина Топалова от Клиниката по УНГ болести на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД.

Пред колегите си от цял свят проф. Джамбазов представи случаи на пациенти на различна възраст с доброкачествени и злокачествени тумори, при които са извършени миниинвазивни операции във Интегралния център за лечение на тумори и травми на глава и шия към УМБАЛ „Свети Георги“.

Интегралният център е единствен по рода си в България – като техническо оборудване и мултидисциплинарен подход в лечението на тумори на главата, вкл. в напреднал стадий. Пред присъстващите на форума изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги“ представи и образни изследвания преди и след интервенциите, видеозаписи от самите операции и конкретни постигнати резултати след възстановяване на пациентите.

Проф. Джамбазов подчерта, че стремежът му е да се постигне радикалност, минимална травма и бързо възстановяване в лечението на туморите в околоносните кухини и базата на черепа.

В УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив ежегодно се организира единственият в страната високоспециализиран курс „Ендоназална хирургия на заболяванията на носа, синусите и слъзните пътища“, предназначен за специалисти и специализанти по оториноларингология. Ръководител на курса е проф. д-р Карен Джамбазов, д.м. Съвместно с изтъкнати лектори от страната и чужбина, допринасят за професионалното изграждане на младите специалисти. Освен изпълнителен директор на лечебното заведение, проф. Джамбазов е и ръководител на Катедра по ушно-носно-гърлени болести към МУ-Пловдив, член на управителните съвети на Българското национално сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия, на Българското ринологично сдружение и на Асоциацията на Университетските болници, и изтъкнат специалист с над 100 публикации в областта на УНГ болестите в реферирани издания в страната и чужбина.