И днес ни очаква дъждовен ден в Пловдив! Градусите ще се покачат до 25. През по-голямата част от деня ще бъде слънчево, а през следобедните часове ще вали.

В страната около обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е около средното за май.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево, но около обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 17 градуса, на 2000 м - около 10 градуса, предаде Дарик.
 
По Черноморието ще е предимно облачно с краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 22 и 25 градуса. Температурата на морската вода е 20-23 градуса, вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През почивните дни времето ще остане неустойчиво, с вероятност за краткотрайни валежи и гръмотевици в часовете след обяд и преди полунощ. Преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. В събота явленията ще са на повече места в Централна и Източна България, в неделя - на места из цялата страна.
 
Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб, в Източна България - умерен. Дневните температури слабо ще се понижат и в неделя ще са предимно между 23 и 28 градуса.