Облачно време очаква днес пловдивчани, като в късния следобед се очакват и превалявания. Живакът ще се покачи до 32 градуса под тепетата. В страната следобед ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевична дейност.

Ще има и градушки, на повече места в източните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. 
Максималните температури ще са между 29° и 34°, прогнозират синоптиците от БАН, цитирани от "Фокус".

Над Черноморието облачността ще е променлива, около и след обяд – купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В отделни райони ще има обилни локални извалявания, възможни са и градушки.

Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, усилващ се и променящ посоката си по време на гръмотевична дейност. Максималните температури на въздуха ще са 25-29°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и до края на деня на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°.