Инвеститорите на два от строящите се жилищни комплекси в Пловдив дариха на Община Пловдив четири имота с близо 3 декара големина. Без никакви дебати общинските съветници приеха дарението, като единствено Патриотите се въздържаха при гласуванията. Имотите са за изграждането на пътна инфраструктура, която минава покрай бъдещите жилищни комплекси. Единият от комплексите е върху бившия завод  Каменица, който се строи от новата компания на брата на кмета Георги Тотев. Запитан градоначалникът с какви средства ще бъдат изградени улиците в новия комплекс, той залови лаконично: „Разбира се, че частни“.

Имотите, които се намират в комплекс на бившия завод Каменица са близо 2 декара. Два от имотите са дарени през фирмата „Каменица Хилс Резиденсис”, а другият от „Каменица офис парк”.

Инвеститори даряват имоти на Община Пловдив, която да им построи улици в комплекситеСред дарителите са братът на кмета Иван Тотев и арабски бизнесмен

Последният имот, който е с площ от 1,1 дка, се намира в огромния жилищен комплекс, който се строи срещу Денталния факултет. Дарители са арабският бизнесмен Хюсеин Хюсеин чрез фирма „Торос 13” и Бойко Качулев, който управлява „Финстрой Про” .

Припомняме, че имотите, които ще бъдат дарени на Община Пловдив предизвикаха сериозни дебати на една от предишните сесии. Тогава кметът Иван Тотев и съветникът Божидар Здравков влязоха в челен сблъсък.