Медицински университет – Пловдив отбелязва деня на славянската писменост и култура. Събитието ще се проведеот 11,30 часа в Първа аудитория. Чуждестранни студенти ще изпълнят стихотворенията "Родната реч " на Иван Вазов и "Родна реч" на Ран Босилек. Приветствено слово по случай празниците на духовността ще произнесе ректорът проф. д-р Стефан Костянев.

Приветствие за силата на българския дух и словоще има от проф. д-р Иван Дечев – директор на Департамента за езиково и специализирано обучение.

Песента "Една българска роза" ще изпърни студентката в пети курс от специалност "Фармация“ Надежда Димова.

Госпъл хора от чуждестранни студенти и танцовият състав "Медик" на МУ - Пловдив ще представят поетично-музикална композиция, посветена на Светите братя Кирил и Методий.

В заключителната част ще има състезание "Най-добър презентатор", Фотографски конкурс на тема: "България, Пловдив, Медицински университет", Викторина, подготвена от преподавателите по латински език.

Сред студентските изяви ще има „Минути на таланта” – поезия, музика и танци, както и Кулинарна почерпка и мисли на български възрожденци за значението на храната.