Започват проверки на ромската махала на улица „Игрище Кубрат” в район "Източен". В най-скоро време всяка къща и постройка ще бъдат обследвани и в случай, че се констатира незаконно строителство ще се предприемат необходимите мерки.  Това коментира кметът Иван Тотев по повод нашумелия скандал в района и допълни, че в бюджета на района има достатъчно пари за бутане на незаконни постройки. Както TrafficNews.bg  съобщи, ромите на малката уличка се разбунтуваха срещу новоизградена стена, която запуши изхода и бе вдигната от лидера на ДПС в града - Октай Чалъшкан. Той решил да си загради имота, но затапил достъпа до махалата.

Градоначалникът заяви, че не е запознат в детайли със случая,като в най-скоро време ще бъдат предприети конкретни действия.  Още повече, че в Общината има идеята през точно това място да бъде изградена директна връзка между булевард „Източен” и моста на Адата. Това автоматично означава, че трябва да бъдат съборени както къщите в махалата, но е и възможно да "изгори" и  този на бившия зам.-кмет на район „Централен” Октай Чалъшкан. Въпреки, че към този момент той има всички необходими документи за собственост на парцела и планува да строи голям автосервиз.

Иван Тотев определи като несериозни обвиненията на ромите, че са били подлъгани да продадат гласа си на местните избори и да пуснат бюлетина именно за него. Според тях Чалъшкан им обещал канализация и асфалт и те го послушали, но след вота забравил за „уговорката”.