Коледен благотворителен концерт организира професионална формация Етноритъм утре от 11 часа във Военния клуб в Пловдив. Каузата е набиране на средства за подпомагане на дейността на отец Иван, който се грижи за около 300 човека, социално слаби в дом за сираци в село Нови Хан към манастира Света Троица.

Още преди години той приютява две деца /братче и сестриче/, останали  сирачета. След това се появили и други нуждаещи се хора, поради което се наложило да се пристрояват допълнителни две крила към манастира. Всичко това станало с помощта единствено и само от дарения на добри хора. Когато и тези пристройки се напълнили, отец Иван започнал да купува къщи в селата Якимово и Нови хан. Хората се опитвали сами да си създават стопанство за набавяне на продукти от първа необходимост. През годините до днес така се е помогнало на повече от 1500 човека. Когато хората се почувствали по-сигурни, че ще се справят в живота, сами си тръгвали, а на техните места идвали други. В момента  Отец Иван и синът му Отец Григорий се грижат за повече от 300 човека и разчитат единствено на дарители, за да помогнат истински на хората.

Участници в концерта ще бъдат народната певица Росица Пейчева, 11-годишният Тодор Борисов, изпълнител от Арт войс център, Пловдив ,професионална формация Етноритъм, Детска танцова школа Етноритъм и Любителски  танцов клуб Етноритъм.