Продължава ремонтът на авариралата помпена станция „Изток-2“. Поради тази причина е възможно нарушено водоподаване на по-високите етажи в Пловдив. Ремонтът ще продължи до 17.00 часа.
 
На сухо са и десетки жители на улиците "Димо Хаджидимов" и "Тодор Самодумов", на които също се работи по отстраняване на аварии. Подобно е положението и в ЖР "Тракия", блок 84.

Безводието в Първенец продължава и днес. Припомняме, че от няколко дни в селото се събират подписи под протестна жалба заради липсата на вода. Проблемът е вече повече от месец и над 500 души са изразили недоволство си. Хората са подложени на режим на водата, а през последните дни от чешмите не тече нищо. Проблемът е започнал още в началото на май, като първоначално водата е била само с намалено налягане, но все пак от време на време е имало такава.

Жителите на Първенец се вдигат на бунт! Повече от месец са на режим на водатаОт ВиК ремонтират постоянно мрежата, не се знае дали няма да изникне друг проблем


 
Без вода са и ул. "Васил Караиванов" и ул. "Ген. Карцов" № 96 в Карлово.

Две аварии има и в Перущица, където също жителите са останали без вода. 

Без вода или с нарушено водоподаване са и селата Избегли, Лясково, Драгойново, Върбен, Дрангово, Златосел, Шишманци, Белащица и Ягодово, както и град Куклен.