Надзирателят Георги Доков, който пиян блъсна и уби 16-годишно момче в Пазарджик, се изправи пред Апелативния съда в Пловдив. Бившият охранител поиска намаляване на наказанието, което получи от Окръжния съд в Пазарджик. Припомняме, че на първа инстанция Доков получи почти 5 години лишаване от свобода.  В съдебна зала днес той изрази искреното си съжаление за случилото се.

„Искрено съжалявам! Искам по-леко наказание“, заяви той.

Защитникът му адв. Карпаров сподели, че в първа инстанция са взели в предвид при постановяване на присъдата отегчаващите обстоятелства, които според него не са правилни. Според него не е било правилно да се взима предвид възрастта на починалото дете, както и че по време на инцидента в близост до ПТП-то е имало и други деца.

„В престъплението няма умисъл, както се вменява от прокуратурата. Моят клиент е съдействал, дори е направил пълни самопризнание пред полицаите. Всеки живот е важен, без значение дали се касае за 16-годишен или не“, категоричен беше той.

Тези думи провокираха родителите на прегазеното момче, които не издържаха и извикаха в залата: „Ще ви закарам на гробището да видите какво е“.

Частните обвинители поискаха 6 години и 8 месеца затвор, определяйки първоинстанционната присъда като несправедлива.

По думите на адв. Румен Петков, Доков има зад гърба си 9 наказания, свързани с нарушения по пътищата. Едно от които е било през 2012 година, когато е бил спрян във видимо неадекватно състояние и тогава е отказал да даде кръвни проби за алкохол.

Апелативният съд ще се произнесе в едномесечен срок.

Какво казаха още адвокатът на Доков и представителят на почерненото семейство, може да видите във ВИДЕОТО: