Деца и техните родите били нахапани от бълхи по време на игра в парк Рибница в Кършияка. Това сигнализираха до редакцията на TrafficNews.bg гневните пловдивчани.

Преди броени дни два семейства завели малките си дечица, на 2 годинки и година и половина, на детската площадка в парка. За малчуганите било истинско щастие да заровят играчките в пясъчника, а за родителите - да се любуват на децата си от пейките под сянката.

Не след дълго една от дамите усетила леко пощипване и ръката започнала да я сърби. Тя помислила, че е комар, и не реагирала. Сърбежът обаче се преместил и на друга част на ръката и тя се усъмнила, че някакво друго насекомо я е полазило. Огледала се и нищо не забелязала.

Едва след като се прибрали вкъщи, забелязала червени петна по себе си и по детето. Докато го преобличала, малка черна гадинка скочила от телцето на момченцето. Майката бързо я хванала и установила, че това е бълха.

„Как може в парк, пълен с деца, да има бълхи. Нали се дезинфекцират тези места”, коментира читателката ни.  

Парк Рибница е един от големите паркове в квартала. Ежедневно десетки деца се забавляват на детския кът, а по-възрастни отмарят по озеленените алеи.

Потърпевшите пловдивчани разказаха още, че това е една от малките детски площадки близо до дома им, където може да играят хлапетата им. Едната площадка е до Големия гигант, но тя е изключително мръсна, а другата - до Френската гимназия, е занимарена с години.

„Какво стана, че няма къде спокойно да играят децата. Или ще е пълно с треви, или ще е мръсно и с боклуци, или ще ни ядат бълхите. Къде да заведем децата си?”, пита гневно майката на нахапаното от гадини дете.