Авария възникна при ремонта на улица „Гладстон” тази сутрин. Служители на фирма „Щрабаг” са увредили спирателен кран, който се намира на улица „Шилер”№3, в резултат на това жителите на съседните няколко улици останаха без вода от няколко часа.

„Четири часа нямаме вода и никой не ни информира кога отново ще бъде пусната! На мястото на аварията не виждаме служители на ВиК, които да работят по отстраняването на проблема”, възмущава се читателка на TrafficNews.bg, която живее на улица „Драган Манчев”.

Главният инженер на ВиК Антон Гълъбов коментира, че при такъв случай отговорност за повредата носи фирмата изпълнител на ремонта, но от дружеството също са съдействали и до 15 часа днес ще бъде отстранен проблемът.

Припомняме, че това не е единствената авария днес в Пловдив и региона. Без вода останаха жителите на  ул."Павел Калпакчиев" №9 в кварал Кючук Париж, където има авария на водопровод и няма посочен час кога ще бъде отстранен проблемът. На сухо е част от центъра на Пловдив – авария на водопровод има на кръстовището на улица „Съборна” и улица „Криволак”. Очаква се  служители на ВиК ще оправят водопровда до 17 часа.  Спукана тръба има и пред блок 214 в Тракия, където според очевидци има вода по улицата.

Авария на водоема остави на сухо и жителите на квартал „Долни Воден” в Асеновград.  Без вода са и селата Болярци, Косово, Добростан, Зелениково, Бойково, Ягодово, и Малък чардак.