Изцяло обновената зона на южния бряг на Марица в участъка от Водната палата до бул. "Източен" е на финална права, видя репортер на TrafficNews.bg 

Вече са монтирани част от атракционите по протежението на водното корито. Съвременна детска площадка, фитнес на открито, стрийт библиотека в странна аркитектурна форма, сцена, паркинги и зони за отдих вече са налице. Озеленяването също е в напреднала фаза, а пешеходните пространства са почти завършени. 

Остава до откритата дървена сцена да монтират 3D надписа "pLOVEdiv" до площадното пространство, което е обособено в близост до кръстовището на ул. "Никола Войводов" с булевард "Марица". Там ще бъдат монтирани и две скулптурни компоции. На оградното съоръжение под перилата пък са поставени дървени седалки за хора. Предвижда се пространството да обхване част от събитията по време на председателството на Пловдив като Европейска столица на културата, а освен това да се съставят марушрути през него, предвид близостта с Източната порта, която е обосбена локация и бус спирка за чуждестранни групи.  

Какво изграждат на брега на Марица? СНИМКИОгромен надпис PLOVEDIV ще бъде поставен до кръстовището на ул. “Никола Войводов“

Всички дейностите са част от многомилионния проект "Подобряване на градската среда в Община Пловдив, финансират по ОП "Регион в растеж". Реконструкцията на конкретният участък на Марица - от моста на Панаира до бул. "Източен" е на стойност 4 355 923 лв. 

Остава да бъде обособена площадката за свободно разхождане на домашни любимци, както и една от големите атракции за децата - "боулдър парк", в който ще бъдат изградени изкуствени скали за катерене. 

По думите на Георги Стаменов се очаква до края на февруари дейностите по брега на реката да бъдат завършени.