Що е то Айляк, какви са характеристиките му, с какво очарова тази жизнена философия не само българите, но и европейците. По тези теми ще дискутират утре пловдивчани. Събитието ще се проведена 17 април от 14.00 до 16.00 часа в  НЧ "Младост 1983" в Тракия.

Дискусията дава старт на първия етап от осъществяването на проект Айляк парад.

По време на дискусията участниците ще се опитат да открият още какво точно се крие зад понятието "АЙЛЯК", какво прави тази жизнена философия толкова специална и ценна, кои са "образите" на АЙЛЯКА. Участниците ще обсъждат и  по какъв начин може да се визуализира този светоглед. Ще бъдат разказани  интересни "АЙЛЯК" истории от близкото и по-далечно минало, също и спомени за някои истински майстори на "АЙЛЯКА".

Подобни дискусии ще се проведат и на още няколко места в Пловдив до края на април. Следващата среща ще е в народно читалище "Възраждане 1983" - Старинен Пловдив  на 19 април, четвъртък от 17:30 часа. Дискусиите ще послужат като отправна точка при оформянето на конкретната визия и съдържание на парада, който ще се състои на 4 май 2019 година на Главната в Пловдив.

Изборът на Тракия като първа локация, за провеждането на поредицата от дискусии не е случаен - именно в този район, в парк  Лаута на 27 октомври тази година ще бъде реализирана "демо"-версия на парада.