200 000 автомобила остават без задължителна застраховка от днес

Последен ден, в който важи „Гражданска отговорност”, сключена към “Олимпик“

17.08.2018 08:16 1872 2
200 000 автомобила остават без задължителна застраховка от днес

 

В края на днешния ден спират да действат застраховките към компания „Олимпик”. Така около 200 хиляди автомобила остават без „Гражданска отговорност” сключена с кипърската фирма. 

Междувременно вчера стана ясно, че КАТ дава гратисен период на шофьорите, сключили застраховка с фалиралия застраховател . Органите на реда обаче не са решили докога се продължи той. 

Дават гратисен период на шофьорите със застраховка „Гражданска отговорност“ от „Олимпик“За сега КАТ само ще предупреждава водачите, на по-късен етап предстоят санкции

Заявленията за връщане на премиите трябва да се депозират единствено и само в офиси на застрахователна компания „Олимпик“, а не в офиси на застрахователните брокери. Това е което клиентите могат и трябва да направят в момента. Това съобщи пред TrafficNews.bg председателят на Българска асоциация на застрахователните брокери Ивета Кунова.

Хората, които са в отпуск и са на почивка у нас или в чужбина, могат да поръчат своята полица дистанционно – по телефон, имейл или чрез сайтовете на брокерите по интернет. По този начин дори хората, които в момента са в страни извън Европейския съюз, ще могат да минат границата и да се върнат в България. „Просто трябва да се презастраховат, като направят това възможно най-скоро”, уточни застрахователят.  

Заявленията за връщане на премиите трябва да се депозират единствено в офиси на „Олимпик“, а не при брокеритеХората, които са на почивка у нас или в чужбина, могат да поръчат своята полица дистанционно

Изпрати новина