Луксозни возила и стилни абитуриенти изпълниха паркинга пред Гранд хотел Пловдив. Зрелостниците от Английската дефилираха с бляскави тоалети и радостно отброяваха до 12. Погледите приковаха автомобилите, с които пристигнаха - от реставрирани стари коли до Ламборгини.

Мироослав от ЕГ "Пловдив" привлече вниманието с рeставрирана оригинална кола от Втората световна война. Возилото е реставрирано от бащата на зрелостника и е собственост на семейството. 

Неговата съученичка Елена пък пристигна с лъскав Лотус.

"Превозът беше нает от родителите ми като изненада за бала", разкри красавицата пред наш репортер. 

Приятели от няколко паралелки пък се качиха на най-голямата лимузина в Европа! Возилото марка "Форд" бе забелязано да обикаля из града още в следобедните часове. 

"От различни паралелки сме, но сме се събрали най-готините хора", казаха момчетата, слизайки едно по едно от атрактивното возило, а родители и съученици се тълпяха да ги снимат.

Рев на мотори и "Хамър"-и огласяше улицата пред бившия Новотел, която бе напълно блокирана от прииждащите абитуриенти. Някои от тях бяха заложили не само на марката на возилото, но и на "късметлийски" регистрационен номер. 

От модерен "Мерцедес" слезе Стефани Вранчева. Абитуриентката, с чиято помощ проследихме приключението, през което минава всеки зрелостник преди бала, блесна в синя рокля с интересни акценти, подхождащи на младостта й.

Ето какво още запечаха обективите на репортерите ни: