Зрелищно шоу с две изтребитея и вертолети гледа президентът Румен Радев на авиобаза Граф Игнатиев. Повод за открития летателен ден са 3 годишнини - 20 г. от въвеждането на бойния вертолет БЕЛ-206, 40 г. от пускането на вертолета - Ми-24 и от изтребителя МиГ-29 - 30 години. Стотици семейства с малки деца са на летището от сутринта. 

Президентът прие почетния караул, след което вертолет Ми-17 от авиобаза Крумово прелетя с националния флаг, за да даде началото на въздушните демонстрации. За изненада на журналистите Румен Радев не произнесе приветствие, както бе обявено в предварителната програма. Слово произнесе единствено командирът на ВВС генерал майор Цанко Стойков.

В полетите участваха всички типове вертолети от авиобаза Крумово - Бел-206, Кугър, Ми-24 и Ми-17, представяйки основните мисии и задачи, за които са предназначени. Щурмовите самолети Су-25 от авиобаза Безмер влетяха за атаки по земни цели, демонстрирайки осигуряването на непосредствена авиационна поддръжка на формированията.

Изтребителите МиГ-29 зарадваха гостите със сложен пилотаж на малка височина, маневрен въздушен бой и изпълнение на мисията "Air Policing". Ролята на самолет-нарушител изпълни самолет C-27J "Спартан" от авиобаза Враждебна.