Млади родители имат нужда от помощ, за да спасят живота на пъроводната си рожда. 8 март – най-щастливият ден за мама Роксана и тати Божидар, ражда се е първородния им син – Александър-Робърт. Едно лъчезарно дете, което донесло много щастие в семейство Ангелови. Първите два месеца детето расте нормално, без проблеми, както всички бебета и той развива жълтеница, още през първите дни. Родителите не подозират, че това може да е много по-сериозен проблем в бъдеще, до съдбовната дата 12 май.

Тогава животът на младото семейство се пробръща, най-щастливите им мигове се превръщат в истински ад.

"Алекс се събуди много неспокоен и целия пожълтял, веднага го закарахме в болницата в Бургас. Но Алекс се влоши толкова бързо, че докато стигнахме там, състоянието му вече беше станало критично", споделят родителите на Алекс.

След множество изследвания и направен скенер лекарите установяват, че детето има кръвоизлив в мозъка. На Алекс веднага е направена животоспасяваща операция. Докторите не били обнадеждени, защото състоянието на детето било тежко. Но въпреки лошите прогнози малкият герой се е преборил! След като преживял операцията, започнал следоперативния период: командно дишане, лежане в реанимация, вливане на медикаменти и най-тежкото: чакането и неизвестността дали детето им ще се пребори и с това.

На 21 май, след като лекарите стабилизират малкия Алекс, преместили го в клиниката по педиатрия на УМБАЛ "Свети Георги"  в Пловдив. Състоянието му отново било тежко- прогресиращ Иктер /жълтеница/, ахолични изхождания и данни за Хепатоспленомегалия /уголемен черен дроб/. Детето прекарва още 6 дни в реанимация.

След множество изследвания лекарите установяват окончателната диагноза – прогресивно увреждане на черния дроб, липса или запушване на жлъчните пътища.

"По наше желание на 11.06.2019 г. ни насочиха към Клиника по гастроентерология на СБАЛДБ "Проф. Иван Митев" гр. София за допълнителни изследвания и лечение", разказва Роксана.

Единственият шанс на малкото юначе да живее е спешна чернодробна трансплантация в Хамбург. Семейството трябва да събере непосилната за тях сума от 260 хиляди евро. За щастие за Алекс вече е намерен съвместим донор, а именно неговия баща Божидар.

Алекс няма време за губене, всяко едно забавяне може да бъде фатално за него.

"Въпреки всички нещастия, които ни сполетяха, Александър - Робърт продължава да се бори и да ни дарява с усмивки всеки ден. Желанието за живот грее в малките му очи! Помогнете на малкото ни слънчице да изживее един щастлив и пълноценен живот, споделят майката и бащата на малкия юнак." написаха родителите на Алекс във фейсбук страница.

Детето трябва да бъде хоспитализирано на 30.07.2019г. а сумата трябва да бъде събрана до 20ти, за може съда в Несебър да даде позволение да отворим сметката и да заплатим на болницата сумата от 260 000 € .

Остана още малко до крайната цел, на семейство Ангелови им остават само 26 269.65 € за да съберат цялата сума.

Всеки желаещ да помогне може да го направи на посочената сметка: 

Левова банкова сметка в Райфайзенбанк :
IBAN BG39RZBB91551010756830
Александър - Робърт Божидаров Ангелов
Alexander-Robert Bozhidarov Angelov
BIC RZBBBGSF